Ο ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ”ΣΚΟΡΑΡΕΙ” ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας συμμετείχε με επιτυχία στο παιδικό αθλητικό και ποδοσφαιρικό τουρνουά με παράλληλες δράσεις που διοργάνωσε ο Εθελοντικός Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Καλαμάτα. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν κατά το διήμερο 15 και 16 Απριλίου στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας και συμμετείχαν μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και μαθητές- αθλητές των ποδοσφαιρικών Ακαδημιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, ενώ παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας πρόσφερε το ποσό των 400 ευρώ που συγκεντρώθηκε από πώληση λαχνών σε φαρμακοποιούς του Ν. Μεσσηνίας στην υπεύθυνη του προγράμματος κα Λιακοπούλου Κατερίνα (Κοινωνική Λειτουργός στο «Χαμόγελο του Παιδιού»).


Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας Αργυρόπουλος Σωτήριος και ο Γραμματέας Ματθιόπουλος Νικόλαος είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ότι μέσα από τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με τη βοήθεια μικρών και μεγάλων εθελοντών καθώς και των εργαζομένων του, υποστηρίζονται 365 ημέρες το χρόνο δεκάδες δράσεις για τη φροντίδα και την προστασία της σωματικής και της ψυχικής υγείας, αλλά και της ασφάλειας χιλιάδων παιδιών στην Ελλάδα που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Επιπλέον είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά την Ιατρική Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής , Οχήματα Άμεσης Επέμβασης για την πραγματοποίηση επιτόπιων παρεμβάσεων, την κινητή Επιχειρησιακή Μονάδα για τον εντοπισμό παιδιών που έχουν εξαφανιστεί και τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά (Ασθενοφόρα).

Η στήριξη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας, στο ουσιαστικό έργο του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, αυξάνει την πεποίθησή μας ότι μέσα από την προσφορά στην κοινωνία , κάνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους!