Επίσκεψη στην Κιβωτό του κόσμου

Τη νέα δομή του εθελοντικού Οργανισμού «Κιβωτός του Κόσμου», που ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία της στα Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας, επισκέφτηκαν την Τετάρτη 14/10/2020 ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας , Αργυρόπουλος Σωτήριος  και ο αντιπρόεδρος  , Μπουζιάνης Παύλος .

Ο πρόεδρος  και ο αντιπρόεδρος συνομίλησαν για τη λειτουργία της «Κιβωτού» με τον εμπνευστή και δημιουργό της πατέρα Αντώνιο, που αυτές τις ημέρες βρίσκεται στη δομή της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

 

Όπως ο πατέρας Αντώνιος σημείωσε, στις δομές φιλοξενούνται παιδιά που φτάνουν στην «Κιβωτό» κατόπιν εισαγγελικών αιτήσεων. Ειδικοί παιδαγωγοί και κοινωνικοί λειτουργοί δημιουργούν μία στοργική οικογένεια για τα παιδιά και τα βοηθούν να πατήσουν στα πόδια τους, να μορφωθούν ή να εξειδικευτούν, προκειμένου να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο. Επιπλέον , στηρίζονται συμβουλευτικά και μονογονεϊκές οικογένειες που έχουν ανάγκη.

 

Ο κ. Μπουζιάνης  τόνισε ότι βούληση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας  είναι να συνδράμει έμπρακτα στο πολυποίκιλο και θεάρεστο κοινωνικό έργο που προσφέρει η «Κιβωτός». Επίσης, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας  συνεχάρη τον  πατέρα Αντώνιο για το έργο του και εξέφρασε την άποψη ότι όλοι μέσω της  εθελοντικής προσφοράς  θα πρέπει να  αναζητήσουμε τρόπους που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του έργου της «Κιβωτού» στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, ανοίγοντας μία μεγάλη αγκαλιά για παιδιά που αναζητούν αγάπη και φροντίδα.

 

Τέλος  το διοικητικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας με συνεδρίαση του αποφάσισε ομόφωνα την συνεχή οικονομική στήριξη της δομής με τη βοήθεια όλων των φαρμακοποιών της Μεσσηνίας  για το πολυδιάστατο και εξαιρετικά σημαντικό έργο που παράγει.