ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΕΦΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΕΦΚΑ

Κατά την σημερινή συνάντηση με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Λάμπρο Σέμπο αντιπροσωπεία του ΠΦΣ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Απόστολο Βαλτά τους κ.κ. Κων. Κούβαρη , Σεραφείμ Ζήκα , Αθαν. Παπαθανάση , παρουσία του νομικού συμβούλου κ. Ηλία Δημητρέλλου τέθηκαν τα παρακάτω ζητήματα:

1. H απόδοση του ποσού που έχει εισπραχθεί από το ΤΣΑΥγια λογαριασμό του ΠΦΣ από τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις μέχρι την 1/1/2017.

2. Η απόδοση ποσών που αφορούν στο 0,4%, τα οποία εκ λάθους οι Φαρμακευτικές Εταιρείες κατέθεταν στον λογαριασμό του ΤΣΑΥ μετά την 1/1/2017 (έως και σήμερα) που όφειλαν να τα καταθέτουν στον λογαριασμό του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην Τράπεζα της Ελλάδος που δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτό. Αυτό επιβάλλει άλλωστε ρητά και ο νόμος 4558/2018, άρθρο 5 παρ.3.

3. Η απόδοση των ληξιπροθέσμων οφειλών από το 2012 προς τους φαρμακοποιούς , ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ όπως Οίκος Ναύτου, ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ , ΕΤΑΑΤΣΜΕΔΕ, ΕΤΑΑ-ΤΥΜΕΔΕ, ΕΤΑΑ – ΤΑΣ, ΤΥΔΑ, ΤΥΔΘ, ΟΑΕΕ , Ταμεία Τραπεζών (ΕΜΠΟΡΙΚΗ , ΠΙΣΤΕΩΣ , ΓΕΝΙΚΗ κλπ), ΤΑΠ-ΗΣΑΠ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (ΤΣΕΥΠ) . Τα ποσά αυτά δεν εξοφλήθηκαν μέχρι σήμερα διότι τα παραστατικά ουδέποτε απεστάλησαν στην ΚΜΕΣ προς επεξεργασία και πληρωμή.

4. Η επίσπευση του χρόνου καταβολής της σύνταξης και της προκαταβολής των υγειονομικών (ξεπερνά τους 42 μήνες η χορήγηση της σύνταξης ενώ η προκαταβολή, τους 12 μήνες), λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του πρώην ΤΣΑΥ.
Για οποιαδήποτε εξέλιξη για τα παραπάνω θέματα θα ενημερωθείτε άμεσα.
Εκ του ΠΦΣ