ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 31 Μάιος 2012 08:24

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΝΠΔΔ ΝΔ 171/1945
ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ 70 ΚΑΛΑΜΑΤΑ 24100

 

 

 

Προς

Τα μέλη του ΦΣΜ

Τα μέλη του δς του ΦΣΜ συνεδρίασαν στο χώρο του κοινωνικου φαρμακείου . Παρόντες Καμινιώτης Στέφανος , Ποντικης Χρήστος , Αργυροπουλος Σωτηρης , Μπεσσή Ελένη , Δημητροπουλος Κώστας , Χάντζος Βασίλης  με θέματα ημερήσιας διαταξης :

1.Εξελίξεις σχετικά με τις πληρωμές ΕΟΠΥΥ ,

2.Λήψη απόφασης για ΤΣΜΕΔΕ και ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

και αποφάσισαν ομόφωνα :

1. Συνέχιση της αναστολής χορήγησης στον ΕΟΠΥΥ  ζητώντας :

Α. πλήρη εξόφληση Μαρτίου και Απριλίου 2012

Β. πλήρη εξόφληση χρεών 2011 ή συμψηφισμό τους με ασφαλιστικές εισφορές ή φόρο εισοδήματος ή ΦΠΑ  των φαρμακοποιών.

Γ. ορισμό σταθερής ημερομηνίας πληρωμών μια και οι προμηθευτές μας δεν δέχονται τον «σαλαμοποιημένο τρόπο πληρωμής του ΕΟΠΥΥ» .

Δ. Επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ (δεν γίνεται να χορηγούμε φάρμακα επί πιστώσει σε ένα ταμείο υπό κατάρρευση .

2. Όταν και αν μετά από απόφαση ΓΣ γίνει επαναφορά στο πρότερο καθεστώς αυτό θα γίνει με υστέρηση 5 εργασίμων ημερών .

3. Η παραλαβή συνταγών ΕΟΠΥΥ θα γίνει το αργότερα την Τετάρτη 6-6-2012 με σκοπό να ελεγχθούν ότι δεν περιλαμβάνουν συνταγές μετά τις 22-5 . (από το ΔΣ και  το ΠΣ και αντιπροσώπους  στον ΠΦΣ )

4. σχετικά με το ΤΣΜΕΔΕ και την Αεροπορία για το μεν πρώτο να περιμένουμε  να διευκρινισθεί η τυχόν συμμετοχή του στον ΕΟΠΥΥ ενώ για Αεροπορία να αφήσουμε να περάσουν κάποιες μέρες (μας έχει δοθεί υπόσχεση άμεσης πληρωμής )

 

Υ.γ.  : μετά την συνεδρίαση του ΔΣ έγινε η οριστική τακτοποίηση των ραφιών και των φαρμάκων στα ράφια του κοινωνικού φαρμακείου . Είναι επιτακτική ανάγκη τις δύσκολες αυτές μέρες που περνάμε και εμείς και όλος ο κόσμος να ανταποκριθούμε στον κοινωνικό μας ρόλο . Αν έχετε υπ όψη σας κάποιον ο οποίος θεωρείτε ότι δεν μπορεί με κανένα τρόπο να ανταποκριθεί  στην αγορά φαρμάκων μπορείτε να τον προτείνετε στο κοινωνικό φαρμακείο . Συμπληρώστε την φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα και στείλτε τη στα μέλη του ΔΣ . Διευκρηνηστε όπου σας ρωτούν ότι το κοινωνικό φαρμακείο δεν μπορεί να καλύψει την κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ . Απλά γίνεται μια προσπάθεια φάρμακα αντί να πάνε στα σκουπίδια να δοθούν σε οποίον δεν έχει απολύτως καμία άλλη δυνατότητα προμήθειας . Επικοινωνήστε την προσπάθεια σε γιατρούς , κοινωνικούς λειτουργούς . Είναι στην δικιά σας κρίση  αν θα προτείνετε κάποιον . Εξηγήστε όμως ότι δύσκολα θα βρεθούν ακριβώς ίδια φάρμακα . Είναι ομαδοποιημένα σε κατηγορίες και σε συνεννόηση με το γιατρό μπορεί να γίνει αλλαγή σε κάποιο διαθέσιμο . Οι συσκευασίες μπορεί να είναι κατεστραμμένες η ανοιγμένες η χωρίς κουτί . Κάντε απόλυτα κατανοητό ότι δεν μπορεί να εξασφαλισθεί μια συνεχής ροή χρόνιων φαρμάκων .

Τα κουτιά ιδίως τα ακριβά σφραγίζονται με σφραγίδα « κοινωνικό φαρμακείο – δωρεάν χορήγηση  ή καταστρέφονται οι συσκευασίες . Ζητήστε από τον κόσμο φάρμακα .

 

 

 

Για τον Φαρμακευτικού Σύλλογο Μεσσηνίας

Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

 

ΚΑΜΙΝΙΩΤΗΣ ΣΤ.                  ΠΟΝΤΙΚΗΣ ΧΡ.