ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΩΡΑΡΙΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 20 Ιανουάριος 2012 14:07

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΝΠΔΔ ΝΔ 171/1945

ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ 70 ΚΑΛΑΜΑΤΑ 24100 

επείγον

Προς

Βουλευτές Νομού Μεσσηνίας

κοιν/ση :

ΜΜΕ

Αξιότιμοι κυρία κ κύριοι,

Στην  χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το Σχέδιο Νόμου « Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015»,κατατέθηκε  τροπολογία που απορυθμίζει το ωράριο των φαρμακείων .

Η τροπολογία  έχει ως εξής :

3. Στην παράγραφο 2 του άρθρου 36 του νόμου 3918/2011 , προστίθεται παράγραφος ως εξής : «Φαρμακοποιοί , οι οποίοι, κατόπιν επιλογής τους , εργάζονται πέραν του καθοριζομένου ωραρίου , υποχρεούνται να το δηλώσουν στους οικείους φαρμακευτικούς συλλόγους και στον αρμόδιο περιφερειάρχη. Με την υποβολή της δήλωσης , νομιμοποιείται αυτοδικαίως η πέραν του καθοριζομένου ωραρίου εργασίας , χωρίς να απαιτείται η έγκριση του οικείου φαρμακευτικού συλλόγου και της οικείας περιφέρειας».

Όπως εύκολα μπορείτε να καταλάβετε πρόκειται για μία τροπολογία που ανατινάζει στον αέρα το σύστημα ύπαρξης εφημερευόντων φαρμακειών . Αν περάσει ως έχει οποιοδήποτε φαρμακείο θα ανοίγει όσες ώρες θέλει ( φυσικά τις εμπορικές ) και το κοινό θα μείνει ακάλυπτο τις ώρες τις νύχτας και των αργιών . Η συγκεκριμένη τροπολογία είναι έντονα φωτογραφική και έρχεται σαν συνέχεια των περσινών αλλοπρόσαλλων κινήσεων της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας που μια κόβει τις εκπτώσεις μια τις επαναφέρει , μια καθιερώνει συνταγογραφηση με δραστική ουσία και μετά το αποσύρει , που ξεκινά με αύξηση εφημεριών και καταλήγει σε πλήρη απελευθέρωση για να αναφέρουμε μερικές παλινωδίες . Όλες αυτές οι σοβαρότατες αλλαγές γίνονταν εν κρυπτώ  και χωρίς καμία γνώση των συνδικαλιστικών μας οργάνων  επιδιώκοντας άγνωστο γιατί ένα συγκρουσιακό περιβάλλον .

Σας καλούμε να ψηφίσετε αρνητικά για την συγκεκριμένη τροπολογία και να πιέσετε όσο μπορείτε ώστε τέτοιες κινήσεις να είναι επακόλουθο διαλόγου με τους εκπροσώπους του κλάδου μας .  

Με Τιμή

Για τον Φαρμακευτικού Σύλλογο Μεσσηνίας

   Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

 

ΚΑΜΙΝΙΩΤΗΣ ΣΤ.                     ΠΟΝΤΙΚΗΣ ΧΡ.